Oslo sine hoteller

Slik velger du hotell i Roma

Roma er en fantastisk by, og hvis du ikke allerede har besøkt denne historiske byen bør du definitivt gjøre det. Den beste tiden å besøke Roma er på våren og høsten, da er det behagelig temperatur uten å verken bli for varmt eller kaldt. Husk at Roma er en storby, og i løpet av juli og august kan det bli trykkende varmt i sentrum. Med alt som du skal oppleve i løpet av kanskje bare noen få dager, er det greit å ha optimale forutsetninger.

Hvilket område i Roma bør du bo i?

Som i mange andre storbyer, er beliggenhet svært viktig i Roma. Det finnes forsåvidt en greit utbygget Metro, men det gir en helt annen frihet å kunne være innenfor gangavstand fra hotellet eller leiligheten der dere skal bo. Det kan være verdt å bruke noen ekstra kroner på dette, et lite lån fra centum.no kan være et alternativ hvis du fortsatt venter på feriepenger og skattepenger.

Rundt sentralstasjonen i Roma, Termini, finner du mange hoteller. Det er lett å være skeptisk til å bo i området rundt en sentralstasjon, men dette er en svært praktisk beliggenhet. Prisene varierer mye, og kvaliteten også. Det er vanskelig å få både i pose og sekk, hvis du ikke har et ubegrenset budsjett er det greit å fire litt på kravene til plass og luksus på rommet. Pass selvfølgelig på at du velger et hotell som fremstår som rent og ryddig, men ikke forvent deg mye plass.

Hvis du virkelig vil unne deg noe ekstra finnes det selvfølgelig også hoteller direkte ved siden av de store severdighetene. Det er ikke mye som kan slå utsikten fra hotellet Albergo del Senato, som ligger rett ved siden av Pantheon.

Alternativer for backpackere

Hvis du reiser rundt i Europa med bare en sekk på ryggen, eller vil bruke mest mulig penger på annet enn hotellrom, finner du flere bra vandrerhjem i Roma. Flere av de er svært moderne med gode fasiliteter, men det forutsetter selvfølgelig at du er komfortabel med å dele rom med fremmede.

Det er også mulig å bo litt utenfor selve sentrum for å spare penger, og så lenge du bor innenfor sonen som telles som lokaltrafikk vil det ikke koste mye å reise med buss eller bane. Samtidig mister du, som nevnt, en del frihet.

Å bo i leilighet, via Airbnb eller tilsvarende, er selvfølgelig også et alternativ. Det finnes godt om utleieleiligheter i Roma, i alle størrelser og prisklasser. Hvis du velger leilighet får du også tilgang til områder der det ikke finnes mange vanlige hoteller. Et eksempel er bydelen Trastevere, som absolutt kan anbefales for den som vil oppleve det autentiske Roma.

ashe