Oslo sine hoteller

Ting du bør ha med på høyfjellet

Vi nordmenn elsker å komme oss bort. Det er litt rart i grunn, da vi også elsker å være med andre der det skjer. Men det er ingenting som kan måle seg med å komme seg på høyfjellet. Du kommer til en eksklusivt hotell høyt oppe på fjellet, med redde senger og nydelig mat servert til passelige tider.

Du kan bare sørge for å ha med skiutstyret og litt godt i glasset, så har du en perfekt stund for deg og dine. Men som vi også vet, så byr høyfjellet på noen overraskelser. Hva bør man ha med når man ferdes høyt til fjells, la oss se.

God belysning

Det er ikke sikkert du noen gang har tenkt på varsellys som noe du skulle utstyre bilen med, men hvorfor ikke. Varsellys brukes som regel av veiarbeidere og kontrollører som ferdes mye på veien. Men skulle uhellet være ute, så er varsellys noe av det første som bilister vil se. Det kan bli storm på fjellet rett som det er, så ikke nøl med å skaffe deg varsellys.

Varsellys signaliserer fare til medtrafikanter slik at situasjonen kan komme under kontroll fortest mulig.

Varme pledd

Det er vanskelig å få sagt det nok. Men skulle du få motorstopp på høyfjellet, da blir det fort kaldt. Sørg for å skikkelige klær til hjelpa kommer, eller store pledd som du kan varme deg på. Det er også ikke nødvendig å si at du må ha bekledning som tåler kuldegrader, spesielt om du er nødt til å skifte et punktert dekk eller få tauet bilen opp fra snøfonda.

Penger på bok

Det er ikke nødvendig å ha mye cash på høyfjellet, selv om man kan oppleve at terminalene går tom for strøm. Hotellet har reserveløsninger for dem som ønsker seg høyt til fjells. Men det er ofte mye tilbud og salg på sportsklær og tilbehør på høyfjellet. Derfor kan du kombinere ferien med å kjøpe noen fine gaver til dine nærmeste.

En god bok

Det er vel ingenting som en god krim etter en lang skitur. Bare sitte i solveggen eller tulle på seg et pledd i sofaen og lese uten mål og mening. Det er kanskje ikke bøker man ser etter på høyfjells hotellet, så ta heller med en god bok du har stående i hylla hjemme. Det gir deg litt fri fra alle de digitale enhetene dine, som du ellers bruker i hverdagen. Gi tankene mulighet til å utvikle seg med en god bok du fikk anbefalt eller som du bare synes så spennende ut.

Mobilen

Ja vi kommer ikke utenom vår kjære mobil. Og vi er ganske sikker på at du allerede har den trygt forvart i lomma. Men det er ikke uten grunn du bør ta den med. Her er noen grunner til det:

  • Utsøkt kamera for å knipse biler
  • Bli sporet om du skulle gå deg bort
  • Strøm film, serier og musikk
  • Bli kjent med andre via sosiale media

De sier at varsellys også kan brukes som diskolys, så har du blitt kjent med en masse nye mennesker som vil feste med deg, ja da har du allerede reddet kvelden!

ashe