Oslo sine hoteller

Hostell – En investering i din fremtid

Herberge, vandrerhjem eller hostell – kjært barn har mange navn, og med tanke på hvor mye verden har krympet, i billedlig forstand, de siste årene så er det kanskje like greit å bli kjent med barnet.

Det har aldri vært lettere å komme seg til de aller fleste kriker og kroker av vår fantastiske planet, og det å finne seg en seng for natten bør ikke være vanskeligere.

Det er det heller ikke!

Hosteller i alle former og farger

Hva er egentlig et hostell? -Spør du kanskje. Vel, det er enkelt fortalt et rimeligere og mer sosialt alternativ til et hotell. Har du noen gang vært på backpacking i Europa kjenner du nok til konseptet, men for den gjengse norske turist er det ikke sikkert det er et like kjent begrep.

Fordelene med et hostell fremfor et tradisjonelt hotell er mange om du ikke er avhengig av personlig service og et skjermet privatliv til enhver tid. Et vanlig hostell består som regel av større og mindre sovesaler med opptil 20 sengeplasser i samme rom, og en booking består i å holde av en seng istedenfor et rom.

Flere steder er det fullt mulig å bestille egne rom for eget reisefølge, men også her deles bad, toalett og spisesal med resten av etasjen, så åpen for selskap bør du nok være om dette skal være noe for deg.

Den største fordelen med dette er selvfølgelig prisen. En natt på et hostell kan koste en tiendedel av det det ville gjort på et hotell, og det er vel selve reisen og opplevelsene du egentlig er ute etter? Det sosiale aspektet ved hostellene kan også bidra til å skaffe deg venner verden rundt, noe som igjen kan styrke gleden av både reisen og selve oppholdet.

Hvor som helst i verden – til en overkommelig pris

Du finner de i Norge som i Singapore. Ved strendene i Mexico eller i fjellsidene i Østerrike. Likheten for de alle er at de kan tilby en enestående kulturell opplevelse som ikke kan sammenlignes med et enkeltrom på et tradisjonelt hotell. Tar du et lån uten sikkerhet så kan du sitte igjen med uerstattelig påfyll du kan nyte godt av resten av livet.

Selvfølgelig kan det være enorm forskjell fra hostell til hostell, også i samme land eller by, men med litt innsats så vil du finne et som passer til deg og de du måtte reise sammen med. Du kan finne hosteller i øverste klasse som kan tilby basseng og lounge, eller et hostell som kun tilbyr en seng og sove i og et felles toalett og bad for det mest essensielle behovet.

Uansett hva du måtte ønske så kan en slik reise mellom endt utdannelse og starten på karrierejaget være balsam for sjelen og gi energi for det ekstra trykket du skal sette inn når tiden er inne.

ashe