Oslo sine hoteller

Hoteller med særpreg

Norge er et vakkert land med stupbratte fjell, dype fjorder og unike natur. Vi elsker landet vårt, og det er ikke så rart. Men Norge har mer enn bare natur. Rundt om i landet ligger det noen helt unike overnattingssteder. Mange av dem har du antagelig ikke engang hørt om, og derfor ønsker vi å presentere deg for tre sjarmerende og flotte hoteller som bare må oppleves. Når du har lest om disse ønsker du nok bare å pakke med deg barberhøvelen fra Gents og legge i vei – rett ut i det historiske Norge.

Nyvågar Rorbuhotell

Vi starter et godt stykke nord i landet, nærmere bestemt Lofoten. Én kilometer fra Kabelvåg, helt ute mot Lofothavet, med en idyllisk beliggenhet, finner vi Nyvågar Rorbuhotell. Her kan du overnatte i store, tradisjonsrike rorbuer over to plan. Foruten fire senger er rorbuene utstyrt med kjøkkenkrok, spiseplass, WC/dusj og oppholdsrom med TV.

Rorbuer har fungert som overnattingsplass for fiskere og besøkende i mer enn tusen år. Det er få ting som slår å våkne om morgenen til frisk havbris og en storslått natur rett utenfor rorbuvinduet. I tillegg kan Lofoten by på et stort utvalg aktiviteter, for eksempel havfiske, hvalsafari, havkajakk og fotturer, for å nevne noe. Eller hva med en tur på Lofotmuseet, der du får lære mer om den unike øygruppa ute i havgapet.

Hotell Refsnes Gods

På Jeløya i Moss, også kjent som Oslofjordens perle, ligger ærverdige Hotell Refsnes Gods, som har tatt imot gjester siden midten av 1700-tallet. Hotellet har en nydelig, stor hage som vender ned mot Oslofjorden. Her på vestsiden av Jeløya er vegetasjonen helt unik, og nettopp naturen har tiltrukket seg mange kunstnere i løpet av årene hotellet har vært i drift. Vi kan nevne Edvard Munch, Hans Gude og Peder Balke. Her har det vært selskapeligheter i flere århundrer, og gamle dagboknotater kan blant annet fortelle om maskeradeball med over 300 gjester. Dette er altså et hotell med en lang og interessant historie, med en beliggenhet som gir ro i sjelen.

Hotel Ullensvang

I vakre Hardanger, nærmere bestemt Lofthus, ligger det familiedrevne Hotell Ullensvang. Hotellet ble startet opp i 1846 av 17-åringen Hans Utne, og det er nå femte generasjonen av Hans» etterkommere som driver hotellet. Med en storslått utsikt over vakre Hardangerfjorden byr hotellet på en opplevelse av de sjeldne. Edvard Grieg var i sin tid stamgjest på hotellet, og i hagen finner du komponisthytta hans. Hotell Ullensvang er et perfekt startsted for flere ulike fjellturer, og etter en lang dag kan du nyte tiden det varme vannet på Ullensvang bad, som kan friste med flere bassenger, både ute og inne, fossefall og svømmekanal. Innredningen på hotellet vitner om en lang historie, og vertskapet er mer enn villig til å fortelle deg om sin stolte historie.

ashe